Poljoprivreda i stočarstvo

Poljoprivreda i uzgoj stoke u BiH smatraju se najvećim neiskorištenim potencijalom za ekonomski razvoj,  koji uz povoljne agroklimatske uslove u proizvodnji hrane, pružaju mogućnost ruralnog razvoja i povećanja životng standarda kroz zapošljavanje stanovništva, ali i kao dodatnog zanimanja sa ciljem proizvodnje hrane za vlastite potrebe ili dodatne zarade.

Ova ključna oblast privrede stalno je suočena sa preprekama niskih otkupnih cijena, nabavke repromaterijala, nedovljnog poticaja i ograničenog pristupa finansijskim sredstavima.

Parter mikokreditna fondacija je tokom svojih 25 godina postojanja kontinuirano obazbjeđivala finansijsku i tehničku podršku u razvoju male indidivulane poljoprivredne proizvodnje, prilagođvajući svoje usluge potrebama i zahtjevima  poljoprivrednih proizvođača u nabavci sjemenskog materijala, certificiranih sadnica, plastenika, muznih krava i drugih vrsta stoke, te agromehanizacije. Za potrebe kontinuirane tehničke podrške svojim korsinicima u razvoju poljoprivredne proizvodnje Partner je obezbjedio stručnu pomoć vlastitih agronoma na terenu, kao i njihovu edukaciju kroz razne seminare i radionice u lokalnim zajednicama i udruženjima.

U cilju razmjene znanjanja i iskustava u Klubu korisnika dostupne su elektronske brošure kao odgovori na  česta pitanja i potrebe naših korisnika. U tom smislu stojimo vam na raspolganju za savjete i pitanja vezano za poljoprivredu, finansijske usluge, kao i druga pitanja iz našeg djelokruga rada putem info linije 080 020 207 ili slanjem emaila na adresu: info@partner.ba.

 

                                                                                              

BROŠURE:    USPJEŠNE PRIČE:
 📰 Agrotehnicke mjere u vinogradu  ▶️  Uz Partner sam podigao profitabilan malinjak 
 📰 Bbolesti i štetočine maline  ▶️  Partner MKF i USAID u podsticanju razvoja poljoprivredne proizvodnje
   
   
   
   
   
   
   

                                                                                     

 

 

Preporučujemo vam i sljedeći sadržaj

Prijavite se na naš newsletter