Komfor i uštede uz Partner MKF

simo (2).png

Simo Ostojić iz Janje sa Partnerom sarađuje već 15 godina. Uz pravog partnera iskusio je sve prednosti saradnje, uradio je stolariju, vodu, struju, a namjerava još fasadu i ogradu.

Ulaganjem u zamjenu dotrajale stolarije, gospodin Simo, ostvariće finansijsku uštedu na troškovima grijanja, a povećat komfor stanovanja.

U toku zimskog perioda možemo utjecati i smanjiti troškove grijanja, a u toku toplijeg perioda uštediti na hlađenju prostora. Mikrokreditiranjem energijske efikasnosti, utopljavanjem objekata nastoji se smanjiti potrošnja čvrstih goriva i prelazak na grijanje ekološki prihvatljivijim gorivima.

Poseban je naglasak na smanjenju zagađenosti zraka i uticaja na okolinu i klimatske promjene kroz smanjenje emisije stakleničkih plinova, koji nastaju uslijed izgaranja fosilnih goriva. Princip na kojem se bazira model energijske efikasnosti je otplata troškova mjera energetske efikasnosti (EE) iz postignutih ušteda, što znači da za vlasnike objekata na kojima se provode mjere energijske efikasnosti nema povećanja troškova zbog ulaganja u mjere EE

Partner MKF dugi niz godina ima strategiju kreditiranja energijske efikasnosti. U prilogu je primjer Sime Ostojića iz Janje, Partnerovog klijenata koji je novom stolarijom ovu zimu dočekao sa manje obaveza prema grijanju.

„S Partnerom ću uraditi i fasadu i ogradu“, izjavio je gospodin Ostojić.

 

Prijavite se na naš newsletter